topical
Theme
Rheme
همچنین تامسون (۲۰۰۴، صص ۱۵۷-۱۶۰) این نمونه ساختارها را ذیل عنوان آغازگر چندتایی[۱۶۵] ذکر میکند.
- به طور ذاتی دارای ساختار آغازگر-پایانبخش:
هلیدی و متیسون (۲۰۰۴، ص ۸۳) معتقدند از شش دسته آغازگری متنی و بینافردی طبقهبندی شده، دو دسته یعنی آغازگرهای حاوی عنصر تداومی و آغازگری حاوی حرف ربط، اصولاً در هر بندی که بیایند در آغاز پیش از آغازگر مبتدائی قرار میگیرند. از این رو «به طور ذاتی دارای ساختار آغازگر/پایانبخش»[۱۶۶] هستند.
- به طور مشخص دارای ساختار آغازگر-پایانبخش:
اما در مورد چهار دسته دیگر یعنی افزوده ربطی، ندایی، افزوده خبری وجهی و عملگر فعلی زماندار چنین نیست و اینها اگرچه معمولاً در آغاز بند دیده میشوند اما ممکن است در جاهایی دیگر در بند نیز بیایند. بنابراین اینها را « به طور مشخص دارای ساختار آغازگر/پایانبخش»[۱۶۷] مینامند.
۳-۲-۱-۳-۱-۴- برخی ساختهای آغازگر-پایانبخشی خاص
- ساخت آغازگر-پایانبخشی یکسانی:[۱۶۸]
هلیدی و متیسون (۲۰۰۴، ص ۶۹) دلیل نامگذاری این ساخت را بدین علت است که ساختار آغازگر + پایانبخش را به شکل آغازگر = پایانبخش، یعنی آغازگر با پایانبخش یکسان است، نمایش میدهد. به عنوان نمونه (همانجا) مثال زیر: (در متن اصلیFig. 3-3)
What the duke gave to my aunt
Was that teapot
Theme
Rheme
- ساخت آغازگر محمولشده:[۱۶۹]
نظام «آغازگر محمولسازی»[۱۷۰] را هلیدی و متیسون (۲۰۰۴، ص ۹۵) چنین تعریف میکنند: این نظام شامل ترکیب خاصی از انتخابهای آغازگر-پایانبخشی و ساخت اطلاعی است. این ساخت برای برجستهسازی و ایجاد تقابل میان نهاد/فاعل با آغازگر به کار میرود. مثال زیر از هلیدی و متیسون (همان، ص ۹۷) انتخاب شده است. (در متن اصلی Fig. 3-22)
It
was his teacher
who
persuaded him to continue
Them
Rheme
Theme
Rheme
Theme