۲ـ رابطه بین مسولیت اجتماعی و اندازه شرکت تایید شد. به عبارت دیگر افزایش متغیر اندازه شرکت یا کاهش آن تاثیری بر مسولیت اجتماعی دارد چون سطح معنی داری برای این متغیر با آماره T برابر ۰٫۱۸- برابر ۰٫۰۴ به دست آمده است که کوچکتر از ۰٫۰۵ می باشد. بنابراین فرضیه دوم تایید می شود. بنابراین با افزایش این متغیر، مسولیت اجتماعی به اندازه ۰٫۳۱ واحد کاهش می یابد.
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
۳ـ رابطه بین مسولیت اجتماعی و اهرم مالی تایید نشد. به عبارت دیگر افزایش متغیر اهرم مالی یا کاهش آن تاثیری بر مسولیت اجتماعی ندارد چون سطح معنی داری برای این متغیر با آماره T برابر ۰٫۶۰۱، برابر ۰٫۰۰۹ به دست آمده است که کوچکتر از ۰٫۰۵ می باشد. بنابراین فرضیه سوم تایید می شود. بنابراین با افزایش این متغیر، مسولیت اجتماعی به اندازه ۰٫۱۳ واحد افزایش می یابد.
۴ـ رابطه بین مسولیت اجتماعی و کیفیت گزارشگری مالی تایید شد. به عبارت دیگر افزایش متغیر مسولیت اجتماعی یا کاهش آن تاثیری بر کیفیت گزارشگری مالی دارد چون سطح معنی داری برای این متغیر با آماره T برابر ۰٫۵۵ برابر ۰٫۰۱ به دست آمده است که کوچکتر از ۰٫۰۵ می باشد. بنابراین فرضیه اصلی تایید می شود. به عبارت دیگر با افزایش این متغیر، کیفیت گزارشگری مالی به اندازه ۰٫۳۴ واحد افزایش می یابد.
۵ـ افزایش متغیر اندازه شرکت یا کاهش آن تاثیری بر کیفیت گزارشگری مالی دارد چون سطح معنی داری برای این متغیر با آماره T برابر ۵٫۳۹ برابر ۰٫۰۰۰ به دست آمده است که کوچکتر از ۰٫۰۵ می باشد. بنابراین فرضیه فرعی چهارم تایید می شود. بنابراین با افزایش این متغیر، کیفیت گزارشگری مالی به اندازه ۳۸۳۶٫۲ واحد افزایش می یابد.
۶ـ فزایش متغیر اهرم مالی یا کاهش آن تاثیری بر کیفیت گزارشگری مالی ندارد چون سطح معنی داری برای این متغیر با آماره T برابر ۰٫۸۰۵، برابر ۰٫۴۲ به دست آمده است که بزرگتر از ۰٫۰۵ می باشد. بنابراین فرضیه پنجم فرعی رد می شود.
نتایج فرعی
۱ـ ارتباط بین نسبت سود آوردی و مسولیت اجتماعی تایید نشد. به عبارت دیگر افزایش متغیر نسبت سودآوری یا کاهش آن تاثیری بر مسولیت اجتماعی ندارد چون سطح معنی داری برای این متغیر با آماره T برابر ۱٫۶۵ برابر ۰٫۱ به دست آمده است که بزرگتر از ۰٫۰۵ می باشد.
۲ـ ارتباط بین متغیر ارزش بازار حقوق صاحبان سهام بر ارزش دفتری سهام و مسولیت اجتماعی تایید نشد افزایش متغیر ارزش بازار حقوق صاحبان سهام بر ارزش دفتری سهام یا کاهش آن تاثیری بر مسولیت اجتماعی دارد چون سطح معنی داری برای این متغیر با آماره T برابر ۰٫۶ برابر ۰٫۰۴۸ به دست آمده است که کوچکتر از ۰٫۰۵ می باشد. بنابراین با افزایش این متغیر، مسولیت اجتماعی به اندازه ۰٫۰۰۰۴ واحد افزایش می یابد.
تصویر درباره بازار سهام (بورس اوراق بهادار)
۵ـ ۳ـ مقایسه با تحقیقات انجام شده
۵-۱ جدول مقایسه با تحقیقات انجام شده
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت abisho.ir مراجعه نمایید.
محقق سال تحقیق نتیجه تحقیق مقایسه با تحقیق
سلطانی ۲۰۰۲ کیفیت گزارشگری مالی با اندازه شرکت رابطه دارد تحقیق انجام شده نتایج تحقیق فوق را تایید می کند.
دیر و مسی هوگ ۲۰۰۲ نتایج تجزیه و تحلیل های آماری آنها نشان می دهد اندازه شرکت عامل اثرگذاری در گزارشگری به موقع می باشد تحقیق انجام شده نتایج تحقیق فوق را تایید می کند.
اسمایل و چندلر ۲۰۰۴ نتایج مطالعه آنها نشان داد که علیرغم اینکه شرکت ها بیشتر متمایل به ارائه به موقع گزارش های مالی هستند، به موقع بودن گزارش مالی میان دوره ای از طریق اندازه، سود آوری، رشد و اهرم شرکت تحت تاثیر قرار می گیرد. تحقیق انجام شده نتایج تحقیق فوق را تایید می کند.
راجا احمد و کامرودین ۲۰۰۴ کیفیت گزارشگری مالی متاثر از اندازه شرکت، نوع صنعت ، نوع حسابرس و اظهار نظر حسابرس می باشد. تحقیق انجام شده نتایج تحقیق فوق را تایید می کند.
حمیدیان و پور دهقان ۱۳۹۲ مسولیت اجتماعی متاثر از اندازه شرکت می باشد تحقیق انجام شده نتایج تحقیق فوق را تایید می کند.
لازم به ذکر است بر اساس مطالعات صورت گرفته تا کنون پژوهشی (اعم از داخلی و خارجی) در رابطه با تاثیر مسئولیت اجتماعی شرکت و کیفیت گزارشگری مالی انجام نشده است و لذا در این زمینه مقایسه نتایج امکان پذیر نمی باشد.
پیشنهادات بر اساس یافته های تحقیق
با توجه به اینکه کیفیت گزارشگری مالی با مسئولیت اجتماعی رابطه معناداری داشت به مدیران شرکت ها پیشنهاد می گردد که ابعاد مزبور را در شرکت ها تقویت بخشیده، چرا که بهبود عملکرد اجتماعی منجر به بهبود کیفیت گزارشگری مالی می شود و همچنین به مدیران شرکت ها توصیه می شود که در تقویت سایر ابعاد مسئولیت اجتماعی نیز اهتمام ورزند.
با توجه به اینکه اندازه شرکت روی مسولیت اجتماعی تاثیرگذار می باشد و ارتباط بین اندازه شرکت با مسولیت اجتماعی معکوس می باشد بنابراین به شرکت های داخلی پیشنهاد می شود که اولاً مسئولیت اجتماعی را به عنوان یک اصل در شرکت رعایت کنند که یکی از نتایج آن افشا به موقع اطلاعات می باشد. دوماً هر چه اندازه شرکت بزرگتر باشد، پیاده سازی مسولیت اجتماعی سخت تر خواهد بود بنابراین پیشنهاد می شود برای اینکه گزارشگری مالی که یکی از ارکان سیستم های حسابداری می باشد، مسولیت اجتماعی باید به درستی در شرکت ها اجرا شود.
حسابداری
۵ـ۵ـ محدودیت های تحقیق
در صورتی که قلمرو زمانی پژوهش برای دوره طولانی تری درنظر گرفته میشد، ممکن بود نتایج قابلیت تعمیم بیشتری داشت ، لیکن در صورتی که سال های بیشتری جهت انتخاب نمونه درنظر گرفته می شد، تعداد شرکت های عضوجامعه و نمونه آماری کاهش می یافت، که این امر موجب کاهش روایی پژوهش می گردید و امکان بررسی رابطه مذکور را با محدودیت مواجه می ساخت.
از آنجایی که برای محاسبه متغیر های تحقیق از صورت های مالی تهیه شده بر مبنای بهای تمام شده تاریخی استفاده شده است در صورت تعدیل اطلاعات صورت های مالی برای تورم، ممکن است نتایج تحقیق متفاوت از نتایج فعلی باشد.
با توجه به اینکه اطلاعات رکن اصلی و اساسی برای هر پژوهش محسوب می شود. فقدان اطلاعات مورد نیاز برای این پژوهش در برخی موارد از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران موجب گردید که همه این شرکت ها مورد آزمون و بررسی قرار نگیرند.
پیشنهادهایی برای مطالعات آینده
۱ـ تاثیر مسولیت اجتماعی بر حاکمیت شرکتی به تفکیک نوع صنعت بررسی شود
۲ـ تاثیر هموارسازی سود بر کیفیت گزارشگری مالی
۳ـ تاثیر افشا اطلاعات زیست محیطی بر مسولیت اجتماعی
۴ـ بررسی رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی و اهرم های مالی
۵ـ بررسی رابطه معیارهای دیگر مسئولیت اجتماعی با کیفیت گزارشگری مالی
منابع
خوشطینت، محسن؛ راعی، حمید. (۱۳۸۳). “تأثیر ارائه اطلاعات حسابداری اجتماعی بر تصمیمگیری سرمایهگذاران”. بررسیهای حسابداری و حسابرسی، شماره ۳۷، صص ۷۳ تا ۹۲٫
دستگیر، محسن؛ بزاززاده، حمید (۱۳۸۲). “تأثیر میزان افشا بر هزینه سهام عادی”. تحقیقات مالی، شماره ۱۶، صص ۸۳ تا ۱۰۳٫
کردستانی، غلامرضا؛ ضیاءالدین، مجدی. (۱۳۸۶) “بررسی رابطه بین ویژگیهای کیغی سود و زینه سرمایه سهام عادی”. فصلنامه بررسیهای حسابداری و حسابرسی، شماره ۴۸، صص ۸۵ تا ۱۰۴٫
مدرس، احمد؛ حصارزاده؛ رضا. (۱۳۸۷). “کیفیت گزارشگری مالی و کارآیی سرمایهگذاری”. فصلنامه اوراق بهادار. شماره ۲٫ صص ۸۷ تا ۱۰۳٫